Thursday 12 May 2016

Ilmakivääri GAMO Hunter 1250 4.5mm / .177cal

Gamo hunter 1250 tai tuttavallisemmin Huntteri on ensimmäinen itse ostamani ilma-ase. Ase on yksi markkinoiden tehokkaimmista jousitoimisista ilmakivääreistä. 4.5mm luoti lähtee piipusta 380m/s ja rikkoo äänivallin lentäessään aiheuttaen kovan pamauksen piipun äänenvaimentimesta huolimatta. Painavammillla luodeilla tämän yliäänipamauksen saa vältettyä.

Piipunsuulta GAMO PRO MAGNUM Penetration-luodeilla (0.49g / 7.56gr) ase tuottaa 35.57joulen iskuvoiman. Kevyemmillä luodeilla esim GAMO LETHAL luodeilla iskuvoima on pienempi, mutta läpäisykyky on parempi.

 Ase kiikarin ja bipodin kanssa. Bipodi on Ebay:sta ja se on kiinnitetty piippuun bipodin mukana tulleella kiinnikkeellä. Paikka on katsottu mahdollisimman lähelle saranaa kuitenkin niin, että aseen pystyy lataamaan ilman bipodin irroitusta. Ase on taittopiippuinen.
 Saranan blokki jossa piippu on kiinni. Kaliiperi ja valmistusmaa. Ei mitään kiinaroskaa.
 Sylinterin rungosta löytyy malli todennäköisesti etsattuna.

Tarkkuus ei kiväärissä ole mitenkään paras johtuen voimakkaan jousen aiheuttamasta rekyylistä. Aseella kyllä osuu helposti kymppiin kunhan tottuu rekyyliin. Tehoa ja nopeutta löytyy

Specsit:

Gamo Hunter 1250 4,5mm
• Kaliiperi: 4,5 mm
• Lähtönopeus: 380 m/s
• Taittuvapiippuinen
• Paino: 4,1 kg (Ilman tähtäintä)
• Pituus: 123 cm
• Tukin materiaali: Puu

 Asetta saa hankittua esimerkiksi Sissokselta.

Tähtäin.

Tähtäin on 3-9x40 tähtäin ja hankin sen hankin aikoinaan DealExtremestä noin 35€ hintaan. Vaikka kiikari onkin halpa kiinalainen, se on tarpeeksi tarkka. Kiikarissa on on lisäksi valaistava ristikko kahdella värillä ja viidellä eri kirkkausvaihtoehdolla. Vastaavaa saa näköjään Ebay:stä vielä halvempaan hintaan.

 Ammukset.

Käytän yleensä aseen kanssa GAMO PRO MAGNUM Penetration-luoteja sillä niissä on hyvä hinta/määrä/laatu suhde. Olen myös hankkinut GAMO Rocket sekä GAMO Lethal luoteja.

Luodit vasemmalta oikealle. GAMO PRO MAGNUM Penetration, GAMO Rocket ja GAMO Lethal.

No comments:

Post a Comment