Thursday 19 May 2016

Ilmakivääri Sam Yang Dragon Claw 12.7mm / .50cal

Sam YangDragon Claw. Toinen hankkimani ilma-ase ja ensimmäinen PCP-aseeni. (PCP = Pre Charged Pneumatic, Esitäytettävä paineilma.) Koska kukapa haluaisi aina ampua pieniä 4.5/5.5mm luoteja kun voi hyvin pistää tauluun myös isoja 12.7mm reikiä. Kyllä yli sentin halkaisijan lyijyluoteja ilmakivääristä reilun 200m/s lähtönopeudella luoden piipnsuulta yli 300 joulen iskuvoiman. Tämä vastaa pienoiskiväärin tehoa. (Pienoiskiväärillä pienempi luoti jossa samalla iskuvoimalla myös parempi läpäisevyys.)

Näillä Bir Bore ilmakivääreillä on pienehkö käyttäjäkunta sillä ampuminen ei ole mitenkään halpaa, luodit ovat 0.5-1€ kappale eikä asekkaan 900€ hinnalla ole halpa. Näillä ammutaan esimerkiksi siluettiammuntaa 25, 50,75 ja 100m matkalta. Esimerkkiä siluettiammunnasta löytyy Youtubesta. Ulkomailla kyseistä asetta käytetään myös esimerkiksi villisian metsästykseen. Kyseinen ase on Suomessa nykyään luvanvarainen hankittava.


Potkua aseesta löytyy vaikka muille jakaa ja laukaistessa ääni vastaa melkein metsästyskivääriä, joten takapiha-ammuntaan tänä ei sovellu. Myöskin taustan pitää olla kestävää materiaalia, jottei luodit mene siitä läpi ja tuhoa mitään takanaan. Esimerkiksi 50mm paksu betonilaatta hajosi jo alta 25 laukauksen. Tein itselleni 8mm paksusta I-Palkista taustan ja taulupidikkeen jotta varmasti kestää. Custom teräsluodeilla tähänkin 8mm teräkseen tulee hyvän kokoinen klommo joka on havaittavissa kummaltakin puolelta.

Aseen viimeistely on nättiä, silkin hieno puinen tukki sekä metalliosien kaiverrukset ovat silmiä hivelevää katsottavaa.

Made in Korea. Eikä mitään kiinakamaa.
Virityskahva aseen vasemmalla puolella. Kaksi tehovalintaa: Puoli ja täysiteho. Täysteholla ja juuri pumpatulla säiliölla saa ammuttua noin 7 laukausta.
Tukin alta löytyy painemittari ja valmistajan kaiverrus.
Piipun takaosasta löytyy latausluukku luodille.
Tähtäimenä perus zoomiton punapistetähtäin Ebay:stä kahdella värivaihtoehdolla.

No comments:

Post a Comment