Thursday 9 June 2016

Ammutaan: CalibrGun Cricket 5.5mm

Ja ammunnat jatkuvat. Sama taulu kuin viimeksi No.11 Ilmakivääritaulu ja aseena CalibrGun Cricket 5.5mm kaliiperillä. Matkalta 10 metriä ja luotina kaikissa Daystate Rangemaster 14.3gr/0.93g lyijyluoti.
Ensimmäisen viiden sarjan laukaukset osuivat hyvään ryppääseen keskelle, valitettavasti edellisestä ammunnasta kulunut aika on vähän ruostuttanut tarkkuutta, sekä tein ammunnat aika kiireessä. Täysin tyytyväinen en ryppäiden kokoon ole, sillä viisi luotia saa menemään lähes samasta reijästä 10 metrin matkalta kun jaksaa keskittyä, pienin rypäs taitaa itsellä olla noin 8mm. (5.5mm luodilla)

Laukaukset jälleen tähdättynä keskelle ja ylä kutoseen. Hienosti menivät eri puolille taulun keskilinjaa. Ryppään koko on kuitenkin ihan siedettävä.

Jälkimmäinen vielä vähän pienempi. Kiikari varmasti toimisi vielä paremmin vähän pidemmältä matkalta.

Peltiin Cricketti teeke  aika hyvän oloisia klommoja. Lyijyluodit vaan ovat liian pehmeitä mennäkseen läpi.


Klommot pellin kummaltakin puolen. Jossain vaiheessa hankin jotain teräskärkisiä GAMO rocket tyyppisiä luoteja tällekin kaliiperille ja koetan samaan materiaaliin uudestaan.

Kuvasinpa jatkoksi vielä videon tuosta laukauksien äänen erosta GAMO Hunter 1250:n ja CalibrGun Cricketin välillä. Vaikka äänen voimakkuutta on vaikeampi videolta havaita kuin luonnossa se tulee kyllä ilmi. Kamera on noin 50cm päässä aseen vieressä.


Ensi viikolla ammutaankin sitten järeällä kalustolla. Vuorossa 12.7mm SamYang Dragon Claw!

No comments:

Post a Comment