Thursday 2 June 2016

Ammutaan: Gamo Hunter 1250 4.5mm

Edellisten viikkojen ilmakivääriesittelyjä seuraa ammunnat. Tauluna on No11 ilmakivääritaulu ja matkana kaikilla noin 10m. Haluaisin myös ampua pidemmiltä matkoilta esim 25- ,50- ja 100-metriä mutta valitettavasti tilanpuutteesta johtuen tämä ei onnistu. Ensimmäisenä ammuntavuorossa on GAMO Hunter 1250 4.5mm ilmakivääri.

Pitkään aikaan ei Gamolla olekkaan tullut ammuttua ja kiikari kaipaisi vähän kohdistusta.



Ensimmäinen viiden laukauksen grouppi tähdättynä keskelle. Vähän näyttää liian ylös ja vasemmalle. Säädin tähtäintä kolme naksua ylöspäin. Groupin koko alle 20mm.

Seuraavat viisi laukausta ja tähtäys nyt kutosen kohdalle ylemmäs tauluun, jottei reijät mene sekasin. Edelleen vaatisi säätöä, mutta en sen enempää jaksanut alkaa nysväämään.Groupin koko edelleen alle 20mm.

Tähtäyspisteet ja osumat tauluun. Kaksi reikää ylhäällä oikealla ovat yrityksistä kuvata high speed videota 480fps ja 240fps, mutta ne epäonnistuivat valonpuutteen takia, vasemmalla on muutama pienempi reikä jotka ovat tulleet roiskeista kun luodit osuivat taulutelineen takaseinään.

Ensimmäinen rypäs.

Toinen rypäs.

Seuraavana kiinostavampi kohde. 0.75mm paksu pelti. Leikkasin palan jotta se sopii tuohon taulutelineeseen ja aijon käyttää samaa palaa myös myöhemmin muille ilmakoille. Tästä syystä pelti on jaettu kolmeen osaan. Kaksi laukausta jokaisella luodilla.  Pro magnum, rocket ja lethal.

Ensimmäiset kaksi laukausta Pro magnum lyijyluodeilla. Ei läpäise peltiä. Tekee kyllä hyvän kokoisen klommon.

Toiset kaksi laukausta. Gamo Rocket luodilla. Kummatkin menivät heittämällä pellistä läpi.

Viimeiset kaksi laukausta Gamo Lethaleilla ja heittämällä läpi pellistä.

Lähempi tarkastelu reijille luotien menosuunnasta.

Toiselta puolelta peltiä näkyy miten paljon helpommin nopeat Lethalit menivät pellistä läpi.

Reijät sekä eri luodit toka siitä kohdasta meni läpi.

Kuten mainittu esittelypostauksessa, Hunter 1250 ei ole tarkin ilmakko, tehoa siinä kyllä on ja läpäisyvoimaa oikeilla luodeilla. Lethalit ovat tarkkoja sekä lyijyttömiä eli eko-ihmisen unelma.

Seuraavana on vuorossa CalibrGun Cricket ja viimeisenä Lohikäärmeen kynsi, eli SamYang Dragon Claw. (nimittäin se tulee tuhoamaan pellin lopullisesti.)

No comments:

Post a Comment