Friday 28 March 2014

10W pieni ledilamppu jatkoa.

Ledit saapuivatkin jo tänään. Ebayssä arvioitu toimitusaika oli: Mon. Mar. 31 - Mon. Apr. 28 eli ensi maanantai oli arvioitu mahdollinen ensimmäinen, mutta Kiinan posti näköjään huhkinut ja saanut yhden heidän suurimman asiakkaansa tavarat pikana perille.
Pötkössä oli kaikki kolme lediä kiinni toisissaan, ilmeisesti alumiinilevy noihin valmistetaan prässäämällä isommasta levystä tai kelalta tulevasta nauhasta, jonka jälkeen niihin laitetaan tuo pinnoite ja kone asettelee sekä juottaa ledit paikalleen. Todennäköisesti yhden valmistukseen kuluu aikaa jokunen sekuntti.

Ledien pinalla oleva "pisara" tuntuu hieman kumiselta, mahtaakohan olla jotain silikoniseosta. Ei ainakaan pitäisi naarmuuntua niin helposti kuin esimerkiksi kova muovi.

Kivasti ottavat 2A virtaa ~3.5V jännitteellä ja muuttavat sen (erittäin) kirkkaaksi valoksi sekä hieman myös lämmöksi. Onneksi tuolla alumiiniblokilla on sen verran massaa, että jos täysillä pitää niin akku varmaan kerkeää loppumaan ennen kun ledi palaa.

 Myös PCB kaiverrusterät jyrsimelle saapuivat. Sopivasti samaan aikaan. Ja siinähän se loppuilta menikin ledilamppua tehdessä ja ajuripiiriä jyrsiessä.


Piirin jyrsimistä.

Ei siitä kummonen tullut, vaikkakin ensimmäinen piiri jota voi onnistuneeksi kutsua. Eaglella kun kikkailisi niin saisi ehkä vielä vähän paermmin ja tarkemmin noita tehtyä.


Ja sitten itse lamppuun.

Tätä voisi melkein kutsua jo led polttimoksi. 




Alumiinibokkiin 6 reikää. 2 läpi, 2 noin 7-10mm syvyyteen ja kaksi kylkiin noin 5mm syvyyteen.
Johdot läpireijistä, ledin alle piitahnaa ja ledi kiinni ruuveilla alumiiniblockiin. 2 viimeistä reikää sivuille, joihin tuo suojus "linsseineen" tulee.
Positiivisen kaapelin juotos oli jotain niin hirveää, että jouduin sitä pikkasen dremelillä siistimään. meni vähän syvään, mutta ei se mitään. Myös ruuvin kantoja piti vähän pienentää, että sai tuon putken tuohon ympärille.



Sivuprofiilikuva polttimosta. Kannattomat DIN916-pidätinruuvit ovat sitten kivoja. Ruuvinkannat piiloon ja hionta reunoille.

Seuraavana vuorossa olisikin rungon kasaaminen, piirin kolvaaminen ja vaikka mitä muuta mukavaa.

No comments:

Post a Comment