Tuesday 25 March 2014

Sekalaisia projekteja / virityksiä.

Pohjatulppa taskulampulle:

 Ensimmäinen mitä tuli alumiinistä koneistettua. 10x40mm alumiinitangosta joka pihan nurkalta löytyi sahatusta palasta. Tästä oli tarkoitus tulla taskulampulle (tästä infoa myöhemmin) pohjatulppa, mutta kiinnityksen yms design ongelmien takia se jäi koristeeksi.

Companion cube 


5mm alumiinilevystä koneistettu companion cube.  Z-akseli (korkeus) ei ollut jyrsimessä aivan kohdallaan, ja jouduin korjailemaan sitä dremelillä. Kyllä siitä nyt tietää mikä se on mutta ei se mikään taideteos (nykytaidetta ehkä) ole. Kokoa 50x50x5mm.

Näiden lisäksi sitä on tullut tehtyä yhtä sun toista muuta. Ei oikeastaan mitään projektia sinällään, mutta osia projekteihin kylläkin. (Pohjatulppakin oli osa projektiin, mutta siihen se ei koskaan päätynyt. Lisäksi ollesaan ensimmäinen alumiinistä koneistettu osa päätin sen tässä mainita.)

 

MIG Kärry

En kerennyt kauaan kantamaan migiä. Työkaverin varastosta autoon ja omaan säilytystilaan, kun jo totesin, että sehän tarvitsee kuljetuskärryn. Migiä, kaasupulloa, maskia ja kaikkia johtoja on ikävä kantaa kun vielä painavat jonkin verran. Nyt ei tarvitse migiä laskea edes kostealle maalle.

Kärry on tehty 25x25(x4?) kulmaraudasta jotka on ostettu Puuilosta halpaan hintaan. 6.90€ 2m tanko on halvinta mihin kauppojen verkkosivuilla törmäsin. kaiteet ovat noin 100mm korkeudessa pohjasta ja tehty valssatusta lattaraudasta. About 10x3mm. Alla vanhat lastenrattaan renkaat akseleineen. Pohjalevy 280x700x9mm filmivaneri.

Kärry kestää päällä seisomisen hienosti notkumatta, eli ei se migin alla hajoa. Työntökahva vain puuttuu.

No comments:

Post a Comment