Tuesday 25 March 2014

10W pikkutaskulamppu.

Jatkoa taskulampuille. Kuulin että tuo on vähän hankalan kokoinen "tasku" lamppu, vaikka tehoa kyllä kehuttiinkin. Esiteltiinpähän siinä sitten pienempää oikeasti taskuun sopivaa pikkulamppua.

Tähän sitten vastauksena, että mikäpä minua estää tekemästä saman tehoisen lampun pienempänä. Haaste vastaan ja eikun tekemään.

Ebay:stä saa halvalla 10W ledejä. 2.5€ kipale kusteineen. Kahvi huoltoasemalla maksaa enemmän.

Noh, eikun tilaukseen. Ledi on kivasti kiinnitetty valmiiksi 20mm halkasijan tähteen, joten voin käyttää samaa alumiiniputkea kuin aikaisemmankin taskulampun kanssa runkona. Jännitteeksi sille maistuu 3.3-3.7V jonka US18650GR kennot tarjoavat mukisematta.

Protoshopista 25mm alumiinitankoa ja eikun sorvi pyörimään.


Tarkoituksena oli tehdä tuohon tangon päähän 10mm upotus johon ledi ja linssi olisivtat tulleet, ja toiseen päähän ulkoreunaan 22.5mm kavennus, joka sopii runkoputken sisälle. Päädyin kuitenkin tekemään tankoon kavennukset kumpaankin päähän, ja putkesta sopivan pätkän, johon ledi ja pelksilinssi mahtuu sisälle.


Sitten vain jyrsimellä 4mm paksusta pleksistä sopiva "linssi" 20mm pätkä putkea ja suoja ledille on valmis.
Pleksi on niin sopivan kokoinen, ettei sitä tarvinnut edes liimata. Vähän avitusta kumivasaralla varovasti ja siinä lepää. Helposti vaihdettavissa mikäli naarmuttuu, ei tarvitse alumiiniputkea tuhota. Painaa vain vanhan irti ja laittaa uuden tilalle.



Entäs sitten virtakytkin. Alumiininen nappi sorvilla 8mm tangosta, alle 6x6mm pieni kytkin ja alumiininen tuki 5mm levystä ja saadaan jotain tälläistä:
Painike ja tukilevy on tässä laitettu aluputken hukkapätkään, sillä sijaintia johon se rungossa tulee en ole vielä päättänyt / saanut selville.


Tässä mitä rautapuolelta on valmis. Ehdin tänään tutustua vähän myös softapuoleen ja sainkin firmwaren version 1 valmiiksi. Tarkoituksena on käyttää Attiny85:tä ohjaamaan mosfettiä PWM:llä. 
  • pitkä painallus on/off
  • lyhyt painallus tehon säätö 10% / 50% / 100%
Ehdin shematkin piirtää ja boardit suunnitella, nyt vain odotellaan kaiverrusteriä ja ledejä.
Onhan ne rumia, muuta pitäisi toimia.

No comments:

Post a Comment