Sunday 30 March 2014

Lyhykäinen päivitys. Faileja ja silleen.

Viikonloppuna mikään tuntunut onnistuvan. Tulipahan jyrsittyä piirikin uudestaan, kun huomasin että leijuva resetti saattaa aiheuttaa odottamattomia bootteja. Käänsin myös firmiksen Attiny85:lle, joka tulee ohjaamaan taskulamppua. Ainoa mikä aiheutti ongelman oli tapa millä olin toteuttanut resetin. Ei nimittän toiminut samalla tavalla kuin atmega328:ssa, tähän joutui siis tekemään kikka vitosen, ja poistin rivin toistaiseksi.

Juottelin sitten protomielessä kaikki osat pitkillä jaloilla, jotta osat voi irroittaa ja juottaa uudestaan kun kaikki on testattu ja virallinen levy on valmis. Ei muuta kun ekaa testiä ja ei toimi. Debugledi paikalleen ja virrat. Ohjaimen pitäisi mennä nukkumaan 5sec jälkeen kun mitään ei tapahtunut. Ei muuta ku fuset kuntoon ja divide clock pois. Tämän jälkeen se toimikin. Entäs syttyykö ledi? Ei syty. Debug kyllä näyttää, että ohjain toimii. Eli herää ja menee nukkumaan napista. Toinen ledi sitten laatikosta ja se pwm ja gnd pinnien välille. Signaali tuli myös oikein mutta ledi ei vaan syty.

Aloin sitten tutkimaan FETtiä, koska siinähän sen vian on oltava. Vertasin yhteen näkkärille tehtyyn pwm tuuletinohjaimeen ja huomasin, että olin unohtanut GND linjan fetiltä kokonaan. Joten eihän se voinut mitenkään toimia. FETille juottelemaan sitten kaapelia maihin, ja uutta testiä. Ja ei. Ledi vain välähtää nopeasti, mutta ei jää päälle. Noh ei kait mikään ihme jos virtaa otetaan yhtäkkiä 1-3 amppeerin verran akusta, että jännite putoaa ja ohjain boottaa. Konkaa sitten vain VCC ja GND välille ja johan pelittää.Täytyy vielä tehdä uusi pcb ja juotella komponentit siihen. Fetti lämpeni hieman kun lediä käytti 100% teholla, mutta ei edes kuumaksi kosketukselle. Katotaan laitanko siihen jonkun pienen jäähyn.


Aloittelin myös työvalon väsäämistä tuollaisesta 10W ledistä ja prosessorin jäähdytyssiilistä, mutta siitä lisää myöhemmin.

No comments:

Post a Comment