Sunday 14 February 2016

Hukkatilan hyödynnystä. Jemmakaappi komponenttilaatikoston taakse.

Minulla on työpöydässäni 3 laatikkoa ja kaksi kaappia. Toiseen kaapeista olin laittanu joskus aiemmin Rubbermaidin laatikoston elektroniikan komponenteille. Varmistaakseni ettei koko laatikosto tule alas olin ruuvannut sen kiinni kaapin reunoihin. Kokonaisuudessaan kaappi on noin 60cm syvä ja laatikosto 20cm, joten sen taakse jäi helposti 40cm hukkatilaa. Tuli ajatukseksi ottaa kyseinen tila käyttöön.









Lähtötilanteessa laatikosto kaapissa. Kaapin ovi menee kyllä kiinni ja laatikostoa pystyy käyttämää ja se pysyy myös hyvin paikallaan. Hukkatila vain harmitti.

Laatikostosta ruuvit auki ja poistettuna kaapista. 
  
Biltemasta löysin pitkät laatikkokiskot jotka kestävät 40 kiloa painoa per pari. Pituus 500/1000mm, eli kasassa puoli metriä ja avoinna metrin. 600/1200mm olis ollut paras, mutta 10cm tarpeeksi lähellä tässä tapauksessa. (kauheasti roskaa kertynyt tuonne alle)
Bauhausista hankin 18mm kuusi liimalevyä sekä 9mm sekavaneria takaseinäksi. mittasin korkeuden sekä laatikoston syvyyden ja rakensin laatikon.
Testaus pelkällä pohjalevyllä.

Laatikko kasattuna. Valmiina menemään kiskoille.

Laatikosto kiinnitettynä ja kaikin puolin valmiina.

Muovista laatikostoa jouduin hieman madaltamaan, Onneksi ylhäällä sekä alhaalla oli hieman hukkatilaa jotka pystyi hyvin sahaamaan Dremelillä pois. Lopputulos on oikein toimiva ja näyttävä. Ainoana ongelmana on, että ovea ei voi laittaa paikalleen. Sohva pöydän vieressä estää sen aukeamisen tarpeeksi, jotta laatikoston saisi auki.

Ja mitä tuonne voikaan laittaa? Tarjottavat vieraille esimerkiksi. Piiloon valolta sekä ylimääräisiltä katseilta.

-Jokke

No comments:

Post a Comment