Monday 11 April 2016

Aluvanteiden uudistaminen kumimaalilla.

Autoni vanteet olivat "vähän" naarmuiset edellisen omistajan jäljiltä ja muutenkin vaativat siistimistä joten kun huomasin, että Biltema on tuonut valikoimaansa kumimaalia 13€ purkki ajattelin, että nythän on hyvä vaihtoehto testata tuota maalia ja saada vähän uutta näköä vanteille sekä tehdä niistä siistimmät. Lisäksi joku rotta varasti keskisuojat kotipihassa, niin ajattelin että tumma maali piillottaa vielä vähän muotoja.





Ostin purkin tuota kumimaalia ja aloitin putsaamalla vanteet. Likaa oli kertyneenä jo viime kesältä. Pesin ne Turtlen vannepesuaineella ja viileällä vedellä.

Pesun jälkeen vanteet näyttivätkin jo paremmalta. Naarmuja nyt ei hiomatta pois saa.
Laitoin leveää maalarinteippiä kumin ja vanteen väliin suojatakseni kumin maalilta. Kuitenkin tarkoituksena on vain maalata vanne, ei kumia. Ekan maalikerroksen jälkeen näyttää oikein hyvältä. Maali vaatii 4-5 kerrosta muodostaakseen paksun kumimaisen kerroksen.
Maalia lopuillekkin vanteille. Jouduin hakemaan toisenkin purkin tuota maalia, sillä yksi purkki ei aivan riittänyt. 2 purkkia riittää hyvin suurimmalle osalle vanteista.

Kaikille vanteille 5 kerrosta maalia ja sitten odotetaan 4h maalin kuivumista. Maalaaminen amatöörin taidoin onnistui oikein hyvin, maalipinnasta tuli tasainen ja siisti. Teippiä irroittaessani maali repeytyi hieman reunasta, joten jouduin paikkamaalaamaan reunoja hieman. Pyörät ovat olleet nyt auton alla viikon ja maali on pysynyt oikein hyvin pinnassa. Kirjoittelen päivitystä miten maali kestää pesut ja käytön.

Näin alkuun voin hyvin suositella tuota maalia. Hyvä hinta-laatusuhde. Paksua kamaa joka peittää aika hyvin vielä naarmut. Vaikuttaa myös kestävältä.

No comments:

Post a Comment